نکات کلی در انتخاب یک نرم افزار:
1ـ از بین نرم افزارهای موجود نرم افزاری را انتخاب کنید که حداقل 95% از نیازهایی را که قبلاً مدنظرتان بوده است را برآورده کند، اگر این درصد کمتر باشد بعدها با اضافه شدن نیازهایتان به مشکل خواهید خورد. (20 امتیاز)
2ـ مطمئن باشید هیچ نرم افزاری 100% نیازهای حال و آینده شما را برآورده نخواهد کرد بنابراین از بین شرکت های ارائه دهنده نرم افزارها، شرکت هایی را انتخاب كنيد كه پشتیبانی و خدمات پس از فروش نزدیک به 100درصد داشته باشند. (30 امتیاز)
(سعی کنید از شرکت رسمی و ثبت شده خرید داشته باشید تا طرف حساب شما شخص خاص نباشد بلکه تیمی پایدار باشد).
3ـ سعی کنید اگر حتی برای شما هزینه اضافه ای دارد، ترجیحاً از فروشنده ارائه دموی حضوری بخواهید نه دموی اینترنتی، CD و یا توضیحات تلفنی! این امر مسائل مفیدی را برای شما روشن خواهد کرد. (5 امتیاز)
الف ـ از آنجا که معمولاً شخصی که دمو را ارائه می دهد، مسلط ترین کارمند شرکت به نرم افزار است، شمای کلی از دانش کارمندان شرکت را بدست خواهید آورد. سعی کنید برای تمام سوالات و ابهاماتتان پاسخ بگیرید.
ب ـ اگر شرکت برای دموی نرم افزار حضوری اعلام آمادگی کرد امتیاز مثبتی برای او می توانید قائل شوید. چون دموهای غیرحضوری معمولاً در بهترین حالتی که نرم افزار کار می کند تهیه و به شما عرضه می شود.
4ـ به سوال پرسیدن از کاربرانی که شرکت به شما معرفی می کند اکتفا نکنید. (هرچند کاربران قبلی شرکت می توانند شما را به میزانی از اعتماد یا عدم اعتماد به شرکت برساند اما آشنایان در این زمینه بهتر هستند.) (5 امتیاز)
5ـ سطح دانش تیم پشتیبانی کننده نرم افزار ملاک مهمی است. از شرکت هایی خرید کنید که برنامه نویسان؛ خود مسئول پشتیبانی هستند یا حداقل افراد پشتیبان آشنا به برنامه نویسی باشند. (15 امتیاز)
6ـ در ابتدای امر از شرکت بخواهید این مسائل را برای شما کاملاً روشن و شفاف کنند: (14 امتیاز)
1) به چه چیزی گارانتی گفته می شود؟
2) پشتیبانی نرم افزار یعنی چه و چه مواردی را شامل می شود؟
3) خدمات پس از فروش شامل چه مواردی است؟
4) نرم افزار محدودیت تاریخ یا تعداد دارد؟
5) شرایط تمدید پشتیبانی با اتمام قرارداد پشتیبانی اولیه چیست؟
6) آیا شرکت آماده ارائه پشتیبانی موردی هست و شرایط آن چیست؟
7) پشتیبانی در محل ارائه می شود؟
8ـ عقلتان را پشت چشمتان پنهان نکنید و گول ظواهر را نخورید. ملاک هایی نظیر بزرگی مکان شرکت، تبلیغات بیشتر، حضور گسترده در نمایشگاه ها، رتبه شرکت و سایت پر زرق و برق و ... را تنها در صورتی قید کنید که از بین نرم افزارهای مدنظرتان، چندتایی با یک امتیاز بالا پیدا کرده باشد (این قبیل ملاک ها تنها هزینه شما را زیاد می کند). (1 امتیاز)
9 - یادتان باشد پر فروش بودن دلیل بر با کیفیت بودن نیست! علت آن ممکن است عدم وجود محصولات رغیب و تبلیغات زیاد باشد.
دقت کنید!
1- اگر بعضی اصطلاحات و تکنولوژی ها برایتان تازگی دارد، دلیل بر بهتر بودن آن نسبت به بقیه نیست. (بدانید که ماست هیچ ماست فروشی ترش نیست و فقط برای گرانتر کردن به آن طعم می دهند!)
2- از این جملات زیاد خرسند نشوید که "تحت وب است"، "سایتی برایتان طراحی می کنیم"، "در سایتمان تبلیغ می کنیم" و ... . ابتدا نیاز خود را بشناسید! چون شک نکنید عدم شناخت نیازهایتان شکست شما را به همراه خواهد داشت.
3- جملاتی نظیر "ما در فلان مرکز نرم افزار داریم" و "با فلان سازمان همکاری می کنیم" و ... نیز گولتان نزند.
4- دلخوش به پیگیری های اولیه از جانب شرکت ها نباشید. پیگیری باید بعد از فروش هم ادامه داشته باشد.
5- متاسفانه بسیاری از شرکتها بعد از مدت زمانی که اسم و رسمی پیدا میکنند و مشتریانشان به نسبت زیاد میشود
به شدت از کیفیت خدمات و کیفیت محصولاتشان کاسته میشود و عامل این امر کم فکری و غرور مدیران و ظاهر بینی مشتریان جدید میباشد